/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

9 Temmuz 2015 Perşembe

8 En Pratik Yoluyla Ananas Nasıl Kesilir?

Ananas Nasıl Kesilir?

Palmiye ağacını andıran görüntüsü, mis gibi kokusu, pıtır pıtır dokusuyla tropik meyveler arasında bence baş tacıdır o: Ananas. Eskiden ülkemizde ulaşılamaz, nadir bulunan, bulunduğunda da oldukça yüksek fiyatlı bir meyveydi. Şimdi ise artık neredeyse her markette, pazarlarda dahi bulunabiliyor.

Ananas Nasıl Kesilir?

Özellikle büyük marketlerde rastlamışsınızdır, ananas kesme makineleri ile seçtiğiniz ananas hemen kesilir, size hazır dilimlenmiş hali ile verilir. Peki makinemiz yok diye yemeyelim mi :) Ananasın sanıldığının aksine kabuğunun soyulması, kesilişi oldukça kolay.


Ananas kesme makinesi- Buradan Alındı...
Öncelikle ananası üstündeki palmiye şeklindeki yapraklarından ayırmamız gerekli. Bunun için ortası hafif çukurlu oyulacak şekilde bıçağımızla yapraklarını alıyoruz. Yaprakların kök kısmı biraz sert oluyor, o nedenle düz kesmek yerine hafif çukurlu kesmeyi tercih ediyorum.

Ananas Nasıl Kesilir?
Bir sonraki aşama dış kabuğunu kesmek. Ananas dik konumdayken, yukarıdan aşağıya (boyuna) bıçak ile kesiyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken, çok ince kesersek, kabuklar meyvenin üstünde kalacaktır. Çok kalın kesersek de, marketlerdeki ananas kesme makinelerinde olduğu gibi, daha derinden kesecek ve meyvenin bir kısmı çöpe gidecektir. İlk kabuğu kestikten sonra gerekli inceliği tespit edebilir, ona göre kesebilirsiniz.

Ananas Nasıl Kesilir?

Ananas Nasıl Kesilir?

Artık meyvenin kalan kısmı, yenilebilecek kısmıdır. 1 parmak genişliğinde enine dilimleyip, servis etmek istediğinizde de küçük lokmalar olacak şekilde küp küp doğrayabiliriz.

Ananas Nasıl Kesilir?
Ananası seçerken yapraklarının koyu yeşil olmasına ve meyvenin altında küf olmamasına dikkat ederseniz, daha lezzetli bir ananas yiyebilirsiniz.

Ananas tropik bir meyve ne faydası var ki diyip geçmemek lazım. Uzmanlar araştırmışlar ve kanser hastalığının önlenmesinde faydalı olduğunu tespit etmişler. Ananasın içindeki protein mayası da, özellikle çok et tüketenler için, etin daha kolay sindirilmesini sağlayan bir enzimmiş.Yağ içermemesi, bol lifli olması zayıflama diyetlerinde kullanılmasını sağlarken, selülitleri yok etme de de faydaları mevcutmuş.
Ananas Nasıl Kesilir?

Her güzelin bir kusuru var misali, ananasın kusuru da; kan pıhtılaşması için kan inceltici ilaçları kullananların dikkatli yemesi öneriliyor. Tabi şeker hastaları da, bu şekerli meyveyi tüketirken dikkatli olmalılar.

Bir de alerjik bünyeler için uyarı var ki; ailecek yaşayarak gördük. Kuzenim henüz çocukken, sadece 1 çay kaşığı ananas suyu tattırılmıştı. Ardından vücudunda kabarmalar, huzursuzluklar başlayınca hastaneye götürdük. Doktor, ananasın içeriğindeki bir maddeye karşı alerjisi olduğunu belirledi ve iyi ki çok fazla yedirmemişsiniz dedi. Siz siz olun, özellikle küçük çocuklarda alerji belirtisi olma ihtimaline karşı dikkatli olun.

Afiyet Olsun.

Bu yazılarım da ilginizi çekebilir...






8 yorum:

  1. Kokusunu, tadını ben de çok seviyorum. Artık kolaylıkla bulabilmemiz büyük şans. Geçen yıl minik küpler halinde doğrayıp reçel yapmıştım. Pratik kesme yöntemini paylaşmanız çok isabetli olmuş:) Sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Reçeli de ne kadar şahane olur ellerinize sağlık.

      Size de selamlar ve sevgiler, şimdiden iyi bayramlar dilerim.

      Sil
  2. Merhaba,ne güzel bilgiler vermissiniz blogunuzu. Ananas en sevdiğim meyvelerden. Alacağım yerde makina olmuyor bazen ve vazgeciyorum.Ama artık kendim kesmeyi denicem sanırım. Bloguma bıraktığınız kıymetli yorum için çok teşekkürler,bebek fikri için de şimdiden tebrikler. Allah tamamına erdirsin,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar Hanim Hosgeldiniz,
      Cok tesekkur ederim. Afiyet olsun size simdiden ;)
      Allah ne zaman kismet ederse o zaman olur insallah. Allah once uzun zamandir isteyipte olmayanlara sonra herkese nasip etsin. Cok tesekkurler.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Ananası çok severim marketlerde soyulmuşunu almaya çalışırım ama artık kabukluda alabilirim çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Evet evde kesip yemek de şahane zevkli oluyor. Afiyet Olsun..

      Sil
  4. Merhaba ben de size başka bir fikir vereyim. Ben üst ve altı kestikten sonra kenarları kesmeden dilimliyorum daire şeklinde. Hatta mesela hepsini hemen yemeyeceksem üstten bir iki daire kesip üzerini poşetle kapatıp kaldırıyorum dolaba. Sonra o kestiğiniz dairenin kabuklarını soyacaksınız ama dikenin ne kadar derin olduğu kolayca görüldüğü için dikenli yerleri daha derin keserek diğer yerleri daha ince keserek fazla ziyan olmadan çıkarabilirsiniz ananası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi fikirmiş. Her ne kadar bizde dolaba koyacak kadar sonraya kalmasa da,dilimleyip soymak çok mantıklı. Bir dahakine öyle deneyeyim bakalım hangisi daha pratik gelecek?
      Teşekkürler ;)

      Sil